Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

N-VA-kopstuk Sander Loones in opspraak rond beschadiging van beschermd natuurgebied in Koksijde

Sander Loones (N-VA-kopstuk) die vaak fel overdreven tekeer gaat in het federaal parlement, heeft zelf nu een stevige klacht aangesmeerd gekregen voor de opvallende beschadiging van beschermd natuurgebied in Koksijde.

Hij had er een uitgebreide gazon aangelegd en een tuinpaviljoen geplaatst zonder enige vergunning.

De N-VA show must go on...

Letterlijk uit de propaganda campagne van N-VA Koksijde in 2018 : “We kiezen ervoor om onze natuur en ons groen meer dan ooit te koesteren”. De N-VA gaf daarbij aan dat de gemeente zelf “het goede voorbeeld moet geven”...  Niet op Sander Loones gerekend.

Loones kreeg nooit officieel toestemming om zo hard te raken aan het VEN-gebied, en het zou ook opmerkelijk zijn mocht hij die ooit krijgen. Het VEN-gebied behoort tot de zwaarste vorm van natuurbescherming die er is in Vlaanderen.

Het voorval is een extra domper voor Loones omdat hij in het federaal parlement juist van 'strikte deontologie zijn zogenaamd handelsmerk' heeft gemaakt. Na het ontslag van Ecolo-staatssecretaris Sarah Schlitz in april – na leugens over fouten in haar communicatie – deed Loones nog een oproep om de lat hoger te leggen voor politici.  

Nu staat hijzelf voor een voldongen overtreding en stevige klacht.  (opinie pp)

 

Deel dit artikel